Verkouden? Deze tips kunnen je helpen!

Het is weer dé tijd dat mensen verkouden worden.

Een aantal jaar lang werd ik achter elkaar verkouden in de winter.

Sinds ik gezonder leef en gebruik maak van essentiële oliën ter ondersteuning is dat gelukkig al een stuk minder tot bijna niet.

Wat voor mij werkt is zo puur mogelijk te eten, groente en fruit bovenaan en zuivel te laten staan, dat maakt het vaak alleen maar erger.

Vaak maak ik een verkoudheidsmiddel, zie het recept helemaal onderaan, onder de foto. Daarnaast gebruik ik de essentiële oliën van Young Living in een roller ter ondersteuning van mijn weerstand en een immuunboost.

Naast het eten en drinken, is op tijd naar bed gaan vaak ook helpend, overdag even een frisse neus halen en verder goed naar je eigen lichaam luisteren.

Hier nog meer middelen die mij helpen het te verzachten:

- Drinken, drinken en nog eens drinken (water en thee zijn het beste)

- Gemberthee, het liefst verse, snij een aantal plakjes, doe ze met kokend water in een groot glas en geniet!

- Kurkumathee, zelfde als hierboven, kan ook goed in combinatie met elkaar.

- Een lepel koudgeslingerde honing, hier zitten goede stoffen in, google eens als je geïnteresseerd bent.

- Ook een tip voor als je honing in de thee wil doen, wacht tot de thee wat afgekoeld is en voeg het dan toe, zo behoud het de goede stoffen.

- Voor kleine kinderen (volwassenen ook) kan het fijn zijn om verkoudheidsbalsem te smeren, bijvoorbeeld voor het slapen gaan onder de voeten met sokjes eroverheen. Dit helpt goed tegen hoesten.- Een ui naast het bed werkt bij mij fantastisch voor een verstopte neus 's nachts.

- Zet een flinke pot thee met allerlei specerijen, waar je maar zin in hebt (kaneelstokjes, steranijs, kruidnagel, kardemom, gember, kurkuma etc.)

- Thieves essentiële olie is een hele krachtige blend die je ondersteunen kan bij dit soort ongemakken.

Wat helpt jou? Heb je vragen? Laat het me weten!

Verkoudheidsmiddel PuurMendel:

Doe in een schone glazen pot zoveel plakjes verse gember, kurkuma, kaneel, citroen en honing als je maar wilt. Zorg wel dat de honing alles blijft bedekken! Bewaar het in de koelkast en neem er dagelijks een lepel van of doe het in je afgekoelde thee.

Social Media:

PuurMendel

Kvk: 77927826

BTW nummer: NL003259643B63

e-mail: info@puurmendel.com